Choux à la Crème

de Anastasia in Dulciuri, 14 Feb 2010 | 3416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml. lapte
  • 60 gr. unt
  • un varf de cutit sare
  • ½ lingurita zahar
  • 100 gr. faina
  • 2~3 oua
  • pentru crema :
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar lapte sau frisca
  • 1 lingura unt
  • 1 pachetel de vanilie
  • 50 gr. zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la Crème:

Preparare aluat :

Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.

Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerii

Preparare crema :

Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie se ia de pe foc si se mixeaza cu untul

Asamblare :

Faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit faramitate cu blenderul si le glazurati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la Crème" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana